'Verhaal van Vermaelen in Spanje lijkt over, Umtiti heeft akkoord met Barcelona'

'Verhaal van Vermaelen in Spanje lijkt over, Umtiti heeft akkoord met Barcelona'

29-06-2016 18:41
1

De kans is groot dat Samuel Umtiti zijn loopbaan voortzet bij FC Barcelona. De 22-jarige verdediger heeft al akkoord bereikt met de Catalanen, bevestigt voorzitter Michel Aulas van zijn huidige club Olympique Lyon. De eventuele transfer van de linksvoetige centrale verdediger lijkt slecht nieuws voor Thomas Vermaelen.

De Rode Duivel kreeg al weinig speelminuten in Spanje en nu heeft Barcelona er misschien een stevige concurrent bij voor de voormalige kapitein van Arsenal. "Wij anticiperen op het mogelijke vertrek van Umtiti. Samuel heeft een exclusief akkoord met Barcelona", vertelde Aulas aan RMC Sport. "We hebben hem beloofd dat hij mag vertrekken als hij voor de club van zijn dromen kan spelen. Dat is onderdeel van het akkoord dat we hebben, zoals we dat eerder hadden met Karim Benzema, die naar Real Madrid vertrok."

Umtiti is momenteel met Frankrijk actief op het EK in eigen land. Het lijkt vrijwel uitgesloten dat een mogelijke transfer tijdens het toernooi zijn beslag krijgt. "Hij is op dit moment gefocust op het EK en het feit dat hij zondag kan spelen tegen IJsland. Maar als de drie partijen het eens worden, is het mogelijk dat hij ons gaat verlaten."