Vertonghen duidelijk over bondscoach: Veel spelers hopen dat hij blijft

Vertonghen duidelijk over bondscoach: "Veel spelers hopen dat hij blijft"

29-06-2016 18:27

Het is nog niet duidelijk wat de plannen van bondscoach Marc Wilmots zijn na het EK. Blijft hij bij de nationale ploeg of zoekt hij andere oorden op? Linksachter Jan Vertonghen verklaarde tegenover Sporza alvast dat de spelers willen dat Wilmots aanblijft. 

Marc Wilmots heeft voor het EK gezegd dat hij al een beslissing heeft genomen over zijn toekomst. Tegenover de spelers heeft de bondscoach nog niets gelost. "Ik weet niet wat zijn plannen zijn voor de toekomst", vertelde Vertonghen aan Sporza. Ik heb niets gehoord over interesse van clubs, maar veel spelers hopen volgens mij dat hij blijft. De sfeer is perfect."

Marc Wilmots verklaarde dinsdag dat hij de finale wil bereiken. Is dat wel mogelijk volgens Vertonghen? "Voor velen was het WK het eerste grote toernooi, nu hebben we meer ervaring. De weg naar de finale is duidelijk en dat is waarvoor wij willen gaan. Twee jaar geleden moesten we voorbij Argentinië, maar nu het parcours toch makkelijker. Ik denk dat dat veel jongens inspireert."