OFFICIEEL: Transfer Marusic naar KV Oostende eindelijk afgerond

OFFICIEEL: Transfer Marusic naar KV Oostende eindelijk afgerond

29-06-2016 17:47

De langverwachte transfer van Adam Marusic naar KV Oostende is eindelijk afgerond. De Montenegrijnse flankspeler verlaat KV Kortrijk en speelt de volgende vier seizoen voor de Kustjongens.

De 23-jarige Marusic komt bij Oostende heel wat bekend volk tegen. Hij treedt in de voetsporen van zijn landgenoot Zarko Tomasevic, die eerder deze transferperiode de overstap maakte van Kortrijk naar Oostende. Ook trainer Yves Vanderhaeghe, assistent Adnan Custovic en rechtsachter Brecht Capon hebben een verleden bij Kortrijk.

De flankspeler belandde in 2014 in het Guldensporenstadion, nadat Kortrijk hem wegkaapte bij FK Vozdavac. In twee seizoenen was Marusic goed voor elf doelpunten in 74 wedstrijden. Hij debuteerde in 2015 voor de Montenegrijnse nationale ploeg en heeft ondertussen al 9 caps achter zijn naam staan.

Sportief manager Luc Devroe reageerde kort bij Het Nieuwsblad. “Het grote voordeel van Marusic is zijn polyvalentie. Hij kan uit de voeten als rechtsbuiten en als rechtsachter.” Marusic tekent een contract voor vier seizoen bij de club van Marc Coucke en zal met rugnummer 16 spelen.