Witsel volgt voorbeeld Batshuayi en Meunier niet: Probeer er niet aan te denken

Witsel volgt voorbeeld Batshuayi en Meunier niet: "Probeer er niet aan te denken"

29-06-2016 17:42

Aangezien Vincent Kompany wegens een blessure niet kon deelnemen aan het EK, is het aan andere Rode Duivels om zich op te werpen als voortrekker. Axel Witsel ziet zichzelf wel in die rol. "Maar ik ben niet het soort leider zoals Vincent dat is", geeft hij toe aan RTBF.

Witsel is pas 27 jaar oud, maar zit voorlopig al aan 73 caps voor de nationale ploeg. Daarmee doet hij beter dan Kompany en bondscoach Marc Wilmots. Beschouwt de middenvelder zichzelf als een leider bij de Rode Duivels? "Niet zoals Vincent dat is. Buiten het terrein is Vincent een echte leider. Hij neemt vaak het woord."

"Ik ben meer een leider op het veld", oordeelt hij over zichzelf. "Maar goed, als ik voel dat ik het woord moet nemen, dan doe ik dat ook. Ook al zullen mensen zeggen dat het niet echt in mijn natuur zit, want ik ben eerder een gereserveerd type." 

Zomertransfer
Voor Witsel zijn het drukke tijden. Niet alleen probeert hij op het EK eeuwige roem na te jagen, de controleur zou deze zomer ook graag zijn club Zenit Sint-Petersburg verlaten. Collega's Michy Batshuayi en Thomas Meunier waren de voorbije dagen druk in de weer met hun respectievelijke transfers.

"Maar ik probeer daar momenteel niet aan te denken", zegt Witsel. "Ik heb eerder al gezegd dat het op mijn leeftijd ideaal is om naar een Europese topclub te vertrekken. Maar momenteel doe ik mijn best om het maximale uit onze ploeg te halen op dit EK."