OFFICIEEL: Perbet verlaat Charleroi en trekt naar Buffalo's

OFFICIEEL: Perbet verlaat Charleroi en trekt naar Buffalo's

29-06-2016 15:47

De kogel is door de kerk: Jérémy Perbet verlaat Sporting Charleroi en trekt naar KAA Gent. Perbet legde woensdag met succes zijn medische testen af en zette vervolgens zijn handtekening onder een driejarig contract. Gent kondigt de transfer aan via de officiële kanalen.

Perbet werd afgelopen seizoen topschutter in de Jupiler Pro League met 24 doelpunten. Dat wekte heel wat interesse van binnenlandse én buitenlandse teams op. Uiteindelijk gaan de Buffalo's met de prijsschutter lopen. Hij moet in Gent de opvolger worden van Laurent Depoitre, die meer dan waarschijnlijk vertrekt.

Het stond al een tijdje vast dat de Fransman zou vertrekken bij Sporting Charleroi. De Carolo's huurden de ex-speler van onder meer Lokeren en Villareal van het Turkse Istanbul Basaksehir. Perbet had echter geen zin om terug te keren naar Turkije. Gent was er als de kippen bij om de onderhandelingen met Basaksehir aan te knopen. Woensdag werden die afgerond.

De aanvaller tekende vervolgens een driejarige verbintenis bij Gent. Eerder op de dag had Perbet zijn overgang naar Oost-Vlaanderen zelf al aangekondigd middels een bericht op Facebook. Na Dieumerci Ndongala is de Fransman overigens de tweede Carolo die Charleroi inruilt voor Gent deze mercato.

Lees ook: Transferoverzicht: Jupiler Pro League zomer 2016 - 2017