OFFICIEEL: Sterkhouder Gent maakt overstap naar Engelse traditieclub

OFFICIEEL: Sterkhouder Gent maakt overstap naar Engelse traditieclub

29-06-2016 11:06

Matz Sels mag zich speler van Newcastle United noemen. De Engelse degradant heeft de transfer woensdagochtend via de officiële kanalen bevestigd. Sels verlaat KAA Gent en tekent in het noorden van Engeland een contract voor vijf seizoenen bij de traditieclub.

De verkoop van Sels zou Gent volgens eerdere berichten liefst 6,6 miljoen euro opleveren. Daarmee wordt de doelman de duurste uitgaande transfer van de Buffalo's aller tijden. Met dat bedrag wordt Sels ook de derde duurste Belgische doelman ooit, na Simon Mignolet (12 miljoen euro) en Thibaut Courtois (9 miljoen).

Na 106 officiële duels voor de Gentenaars trekt Sels nu dus het Kanaal over voor een avontuur in de Engelse Championship. Newcastle degradeerde vorig seizoen immers uit het hoogste niveau. De doelman reageerde al kort op de website van The Magpies. "Ik ben zeer tevreden om hier te zijn. In België wordt Newcastle gezien als een grote club. Van zodra ik hoorde dat de club interesse toonde en ik met manager Rafael Benitez sprak, was ik overtuigd."

Tevreden Benitez
Ook de succescoach van de Engelsen toonde zich in de wolken over zijn nieuwe aanwinst. "Hij is een fantastische doelman en vele clubs waren geïnteresseerd in hem. Door de blessures van Tim Krul en Rob Elliott was het uiterst belangrijk ons te versterken in deze linie. Ik ben er nu van overtuigd dat we een sterke start kunnen maken in de Championship.

Lees ookTransferoverzicht: Jupiler Pro League zomer 2016 - 2017