Standard wrijft zich in de handen met waarschijnlijke toptransfer van Batshuayi

Standard wrijft zich in de handen met waarschijnlijke toptransfer van Batshuayi

29-06-2016 10:05

L'Equipe weet het zeker: Michy Batshuayi verkast van Olympique Marseille naar Chelsea FC voor 40 miljoen euro. Daarmee horen niet alleen de Zuid-Fransen de kassa rinkelen, ook Standard Luik zal zich in de handen wrijven. De Luikenaars strijken namelijk een gigantisch bedrag op door de transfer.

Het Laatste Nieuws herinnert er immers aan dat Standard destijds bij de onderhandelingen met Marseille een doorverkooppercentage van 35% bedong. Als Batshuayi daadwerkelijk voor 40 miljoen euro naar Londen verkast, zouden de Rouches liefst 14 miljoen mogen bijschrijven op de eigen rekening.

Dat bedrag is zeer welkom aan de boorden van de Maas. Standard sloot het vorige seizoen namelijk af met een verlies van 6,6 miljoen euro. Daarom was voorzitter Bruno Venanzi eerder al genoodzaakt om 2,5 miljoen in de club te pompen om de tekorten wat weg te werken.

De Rouches streken in de zomer van 2014 overigens al 6 miljoen op met de verkoop van Batshuayi. De Rode Duivel werd de voorbije weken in verband gebracht met tal van topclubs, maar volgens L'Equipe trekt Chelsea uiteindelijk aan het langste eind.