Vertrokken doelman neemt Anderlecht niets kwalijk: Ik ben hen dankbaar

Vertrokken doelman neemt Anderlecht niets kwalijk: "Ik ben hen dankbaar"

28-06-2016 23:28

Thomas Kaminski wil zich komend seizoen bewijzen bij KV Kortrijk. De doelman is er niet in geslaagd om door te breken bij RSC Anderlecht. Hij besloot om naar de Kerels te trekken. Daar wil hij zijn carrière herlanceren.

Kaminski werd uitgeleend aan Kopenhagen, maar een groot succes werd dat niet. "Eind februari zei mijn makelaar Didier Frenay me al dat we naar een definitieve oplossing moesten uitkijken", zegt Kaminski in Sport/Voetbalmagazine. "Niet meer worden uitgeleend dus, maar dringend een paar jaar kunnen spelen. Stabiliteit."

"Nog voor het seizoen erop zat in Kopenhagen, was er al een voorstel van Kortrijk. Niet twijfelen, zei Didier. Ik was gelukkig in het buitenland, het moest dus niet per se België zijn, maar het was een mooie opportuniteit. Voor vier jaar kunnen tekenen in Kortrijk, da’s mooi."

Anderlecht
Kaminski neemt Anderlecht ook helemaal niets kwalijk. "Ik hou helemaal geen slecht gevoel over aan Anderlecht: ik ben hen dankbaar voor de kansen die ze me hebben gegeven. Positieve en negatieve ervaringen, het hoort er allemaal bij. Anderlecht is een grote club en grote clubs maken keuzes. Daar kunnen wij niets aan doen."

"Terugkeren naar Anderlecht was zeker een optie, maar als ik zeg dat het is om te spelen, weet ik niet wat er gebeurd zou zijn. Mijn ambitie zal nooit verdwijnen. Ik zal tot de laatste minuut vechten voor wat ik wil bereiken: spelen en een zo groot mogelijke carrière uitbouwen", aldus Kaminski.