Klopp lyrisch over Liverpool-aanwinst: 'Ik volgde hem al jaren'

Klopp lyrisch over Liverpool-aanwinst: 'Ik volgde hem al jaren'

28-06-2016 20:05

Liverpool verzekerde zich dinsdag van de komst van Sadio Mané. Die transfer leidt tot blijdschap bij coach Jürgen Klopp, die de van Southampton overgekomen speler al lang op zijn lijstje had staan. De Duitser kijkt alvast uit naar de samenwerking met zijn kersverse aanwinst.

Mané tekende een contract voor vijf jaar in Liverpool. "Ik heb Sadio al jaren gevolgd, sinds zijn indrukwekkende prestaties op de Olympische Spelen in 2012", vertelt Klopp op de clubsite van Liverpool. "Daarna heb ik zijn ontwikkeling in Oostenrijk in de gaten gehouden en later bij Southampton. Toen ik hier kwam, heb ik met de staf gesproken en heb altijd geweten dat hij een geweldige aankoop voor ons zou zijn."

Volgens de Duitse manager stond Mané zelf ook te springen om op Anfield te spelen. "Toen ik met hem sprak, vertelde hij zeer gepassioneerd over de club en over zijn wens om te spelen voor onze fans. Ik denk dat zij net zo enthousiast zullen zijn om hem in een Liverpool-shirt te zien. Het is geweldig dat we hem vast hebben kunnen leggen."