De Premier League moet toch maar eens gaan nadenken over meer rust

"De Premier League moet toch maar eens gaan nadenken over meer rust"

28-06-2016 16:37

Toby Alderweireld is één van de sterkhouders van de Rode Duivels op dit EK. De verdediger van Tottenham Hotspur heeft nochtans een zwaar seizoen achter de rug in Engeland, een natie dat in diepe rouw is na de blamage tegen IJsland. De hoog aangeschreven maar loodzware Premier League eist zijn tol.

Alderweireld verklaarde op een persconferentie in het basiskamp in Bordeaux dat de benen soms zwaar aanvoelen. "Je moet je mentaal heel goed focussen op wat komt. Misschien moet de Premier League toch eens nadenken over meer rust. Tijdens de winterstop hebben andere competities rust, maar wij hebben dan een heel drukke kalender. Een toernooi zoals het EK wordt beslist op basis van frisheid op fysiek vlak."

De centrale verdediger kreeg ook nog een vraag over Michy Batshuayi, die verregaande belangstelling geniet van zijn club Tottenham. "Natuurlijk hoop ik dat hij komt. Hij heeft enorm veel kwaliteiten, maar op die positie hebben we wel al Harry Kane, terwijl er voor nog heel wat andere clubs interesse tonen in Michy."