'Ik wil jullie bedanken voor de steun in de moeilijkste periode van mijn leven'

'Ik wil jullie bedanken voor de steun in de moeilijkste periode van mijn leven'

28-06-2016 16:21

Darijo Srna is de Kroatische fans zeer dankbaar voor de steun op het EK. Tijdens het eerste groepsduel met Turkije overleed zijn vader, maar toch besloot Srna het EK te vervolgen. In een open en emotioneel bericht op Instagram spreekt hij het Kroatische volk toe.

'Ik wil alle Kroatische fans uit de grond van mijn hart bedanken voor alle steun die ik heb mogen ontvangen', opent de verdediger. 'Zonder deze steun zou ik niet de kracht hebben gehad om door de moeilijkste tijd van mijn leven te komen. Dit zal ik dan ook nooit vergeten.'

Naast het emotionele dankwoord verontschuldigt Srna zich ook voor de vroege uitschakeling van Kroatië, dat afgelopen weekend door Portugal in de verlenging werd verslagen. 'Vergeef ons het verdriet en de tranen die aan het einde gekomen zijn, maar geloof me: wij wilden het EK net zo graag winnen als jullie! Kroatië voor altijd', besluit de speler.

Al voor het toernooi maakte Srna bekend dat het EK in Frankrijk zijn laatste kunstje zou zijn als international. Zijn carrière als clubspeler zit er echter nog niet op. Het boegbeeld van Shakhtar Donetstk speelt namelijk ook komend seizoen voor de Oekraïense grootmacht, maar besloot te stoppen als international om zodoende meer tijd over te hebben voor zijn gezin.