Mannaert waarschuwt Gent en RSCA nu al: We willen onze titel verlengen

Mannaert waarschuwt Gent en RSCA nu al: "We willen onze titel verlengen"

28-06-2016 14:55
1

Club Brugge wil volgend seizoen minstens even goed doen dan het afgelopen seizoen. Blauw-Zwart werd eindelijk nog eens kampioen na elf jaar wachten. Manager Vincent Mannaert wil het komend seizoen minstens even goed doen.

"Een eerste doel in de Champions League is het échte Club Brugge tonen. Wat dat concreet wil zeggen? Het op eigen veld élke ploeg lastig maken, van welk niveau ook, zelfs het allerhoogste", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "We zijn nu al jaren in stijgende lijn aan het gaan. Met de beker en een Europese kwartfinale, daarna met een titel. Dit is nu het volgende. Wat AA Gent vorig jaar heeft getoond, is een goed voorbeeld. Ook wij willen graag overwinteren."

Ook in de eigen competitie wil Club overtuigen. "We willen onze titel verlengen, simpel. Omdat dat áltijd het doel moet zijn van Club. De spelers hebben getoond dat ze het kunnen - met de nodige panache op het juiste moment. Maar het is één ding om te tonen dat je het één keer kan, de uitdaging is om dat nog eens te doen. Daarom is het goed dat én Michel Preud'homme én de spelers blijven. Want ik ben ervan overtuigd dat er nog rek op zit", besluit hij.