Hazard kreeg persoonlijke waakhond: 'Tot twee uur 's nachts op zijn PlayStation'

Hazard kreeg persoonlijke waakhond: 'Tot twee uur 's nachts op zijn PlayStation'

28-06-2016 14:38

Eden Hazard was afgelopen zondag de grote uitblinker in de 0-4 overwinning tegen Hongarije. De speelvogel toonde eindelijk waarom hij de grote man is bij de Rode Duivels. Ex-jeugdinternational Dimitri Daeseleire weet maar al te goed hoe moeilijk het is om Hazard in toom te houden.

De verdediger van Antwerp was destijds bij de U17 en U19 aanvoerder van de Jonge Duivels. Daar was hij ook de persoonlijke waakhond van Hazard. "Ik lag vroeger altijd met Hazard op de kamer. Ik was de serieuzere gast binnen de groep, Hazard de absolute speelvogel", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

"De coach wou niet dat Eden tot twee uur 's nachts op zijn PlayStation zat te rammelen, daar moest ik over waken. Hazard moest op tijd z'n bed in. Eerlijk gezegd moest ik regelmatig ingrijpen. Maar tegelijkertijd was Hazard een doodgoeie gast. Altijd sympathiek, voor iedereen", vertelt Daseleire.

Tot het A-elftal van de Rode Duivels kon Daeseleire het niet schoppen. Toch is Hazard hem zeker nog niet vergeten. "Af en toe pik ik een wedstrijd van de Duivels mee. Na de match loop ik Eden soms tegen het lijf in de spelers- of VIP-ruimtes. Dan is hij nog altijd even vriendelijk en slaan we een praatje", besluit de verdediger.