Wilmots gelooft in aanvallend compartiment: Wij spelen met vier spitsen

Wilmots gelooft in aanvallend compartiment: "Wij spelen met vier spitsen"

28-06-2016 14:22

Alles bij de Rode Duivels lijkt in zijn plooi te vallen. Tegen Hongarije werd het een ware afslachting: 0-4. De volgende tegenstander is Wales. Bondscoach Marc Wilmots kent de Welshmen maar al te goed. 

Wales kon al overtuigen op het EK. Het werd eerste in zijn groep en kan rekenen op een ontkende Gareth Bale. Ook verdedigend doet Wales het bijzonder goed. De Rode Duivels zullen een oplossing moeten vinden om de vijfmansdefensie van Wales te ontwrichten. "Wij spelen niet met één maar met vier spitsen. Ook Kevin De Bruyne speelt zo goed als voorin. Romelu Lukaku vermoeit de verdedigers. Elke keer Thibaut Courtois een bal ontzet, zit hij erbij. Hij is constant in beweging", citeert Het Nieuwsblad de bondscoach op de persconferentie.

Wilmots weet hoe Wales aan te pakken. "We kennen Wales goed. Zij hebben geweldige evolutie doorgemaakt en hebben twee topspelers in hun ploeg, Aaron Ramsey en Bale. We hebben in de kwalificaties één keer verloren door een individuele fout van Radja Nainggolan. Maar ook toen hebben we kansen genoeg gehad", aldus de bondscoach.