Meunier neemt het op voor Wilmots: 'Vind niet dat er een probleem is'

Meunier neemt het op voor Wilmots: 'Vind niet dat er een probleem is'

28-06-2016 13:25

Bij de Rode Duivels krijgt Thomas Meunier tactische richtlijnen van bondscoach Marc Wilmots. Bij zijn ploeg Club Brugge krijgt hij die van Michel Preud'homme. De rechtsachter ziet één groot verschil tussen beide coaches.

Wilmots kreeg al meer dan eens het verwijt dat hij tactisch niet goed genoeg is voor de Rode Duivels. Meunier neemt het op voor de bondscoach. "Het is heel moeilijk om het trainerschap bij een club en het bondscoachschap met elkaar te vergelijken. Als Preud'homme vier tactische besprekingen wil houden op een dag, dan kan hij dat. Als bondscoach heb je die tijd niet", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik denk dat de coach ons vooral veel verantwoordelijkheid wil geven. Als je bij Tottenham, Chelsea of Barcelona voetbalt, dan heb je weinig nood aan tactische richtlijnen. Dan weet je wat je te doen staat. Je moet het alleen nog in de praktijk omzetten op het terrein, automatismen creëren met spelers met wie je niet gewoon bent te voetballen. Ik vind niet dat er een tactisch probleem is. Honderd procent collectief denken en bezig zijn, is het belangrijkste."