Twee Rode Duivels opnieuw geblesseerd, Hazard en Vermaelen niet op training

Twee Rode Duivels opnieuw geblesseerd, Hazard en Vermaelen niet op training

28-06-2016 12:50

De Rode Duivels zijn niet ongehinderd uit de strijd met de Hongaren gekomen (0-4). Uitblinker Eden Hazard moet alweer enkele trainingen staken voor de wedstrijd tegen Wales. Hij heeft last aan de quadriceps.

Bondscoach Marc Wilmots onthulde op de persconferentie van dinsdag dat Hazard de komende trainingen niet zal meedoen. "Hij heeft bij de rust tegen Hongarije iets aan de quadriceps gevoeld. Een contractuur. Hazard krijgt nu nog verzorging, maar zou één dag voor de match weer 100% moeten zijn", citeert Het Nieuwsblad Wilmots. Die contractuur hinderde Hazard echter niet tegen Hongarije, want hij werd de grote uitblinker in de 0-4 overwinning.

DTegen Wales zal Wilmots niet over Thomas Vermaelen kunnen beschikken, hij pakte een gele kaart tegen Hongarije en is geschorst. Ook hij krijgt welgekomen rust van de bondscoach. "Vermaelen heeft een beetje overal pijn. Aan zijn adductoren, zijn buikspieren, zijn rug... Hij is overal stijf. Hij heeft heel veel gegeven. Ik heb hem gezegd dat ik hem vier dagen niet wil zien en dat ik hem pas verwacht in de voorbereiding op de halve finale, gesteld dat we die bereiken uiteraard."

"Thomas heeft vier sterke wedstrijden gespeeld, maar deze gele schorsing valt dus niet per se slecht voor hem. Hij is een beetje over zijn limiet gegaan en krijgt nu de uitgelezen mogelijkheid om te herstellen", besluit hij.