Alderweireld weet naast wie hij wil staan tegen Wales: Meest logische opties

Alderweireld weet naast wie hij wil staan tegen Wales: "Meest logische opties"

28-06-2016 12:37

Toby Alderweireld ziet twee mogelijke opties om de geschorste Thomas Vermaelen te vervangen tegen Wales. De verdediger heeft een nieuw maatje nodig naast hem. De Tottenham-man denkt te weten wie dat zou kunnen worden. 

"Jan (Vertonghen) kan centraal komen of Jason Denayer kan erin komen: dat zijn volgens mij de meest logische opties", vertelt Alderweireld op de persconferentie. Bij de Rode Duivels lijkt de plek van Vertonghen op de linksachter echter vast te liggen. "Jan voelt zich goed op links bij de Rode Duivels, ik ben echt onder de indruk van hem op dit toernooi. Hij is defensief sterk en draagt aanvallend ook bij. Maar hij is klaar zich op te offeren voor de ploeg als Wilmots dat vraagt. Of Jan of Jason nu in plaats van Vermaelen komt, het zijn allebei jongens met ervaring."

Alderweireld kan zelf terugblikken op een goed toernooi. "Dat ikzelf bijna nooit overtredingen maak? Dat is omdat ik veel in positie probeer te blijven. Als ik instap, neem ik risico. Die drie clean sheets op rij deden deugd: het doel is het EK te winnen. Je voelt wel dat iedereen elkaar beter en beter begint te kennen. En als de resultaten beter zijn, wordt het makkelijker om te lachen", aldus de verdediger.

VoetbalPrimeur.be heeft bondscoach Marc Wilmots ook al een handje geholpen. De redactie stelde al een vervanger voor de geschorste Vermaelen voor.