Vier Belgen met plekje in topelftal achtste finales, met glansrol voor Hazard

Vier Belgen met plekje in topelftal achtste finales, met glansrol voor Hazard

28-06-2016 12:20
2

De Rode Duivels konden iedereen eindelijk overtuigen in de wedstrijd tegen Hongarije. Het werd 4-0 voor de Belgische nationale ploeg. Een pak spelers blonken uit tegen de Hongaren. Dat is het toonaangevende Whoscored niet ontgaan. Die geeft vier (!) Rode Duivels een plekje in het topelftal van de achtste finales.

Naar goede gewoonte brengt Whoscored na elke belangrijke speeldag een topelftal uit. Op dit EK stonden Thomas Meunier en Axel Witsel al eens in het topelftal van de groepsfase. Na de wedstrijden in de achtste finales krijgen nu ook vier andere Rode Duivels die eer toegewezen. Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Radja Nainggolan en Eden Hazard kregen een plekje in het team.

Daar blijft het ook niet bij. Niet alleen hebben de Rode Duivels het meeste aantal spelers in het elftal, Hazard is ook nog de best presterende speler in het elftal. Hij krijgt een bijna ongeziene perfecte score van Whoscored. Een verdiende tien op tien. Daarmee heeft hij ook de beste score van dit hele EK gekregen. En verdiend ook. De flankaanvaller was dé uitblinker tegen Hongarije.