Boze Spanjaarden: Met een zak chips op de bank is het makkelijk oordelen

Boze Spanjaarden: "Met een zak chips op de bank is het makkelijk oordelen"

28-06-2016 12:03

Met de uitschakeling op het EK is de kritiek op de Spanjaarden oorverdovend. In de achtste finales werd er met 2-0 verloren van Italië. Sergio Ramos en Gerard Piqué denken dat er nog genoeg te doen is voor Spanje met het oog op het komende WK in Rusland. 

"We moeten realistisch zijn, we hebben niet hetzelfde niveau als in de jaren waarin we de titels veroverden", vertelt Piqué aan de Spaanse pers, geciteerd door Voetbal International. "De nationale ploeg heeft niet meer dezelfde kwaliteit als voorheen. Dat moeten we accepteren. Duidelijk is dat we genoeg te doen hebben richting het WK in Rusland."

Ramos erkent dat er problemen zijn, maar vindt dat het allemaal groter wordt gemaakt dan dat het volgens hem is. "Ik hoor zelfs dat we ons niet gaan plaatsen voor het WK. Op basis waarvan? Misschien hebben we enkele oudere spelers, maar ook die kunnen nog goed presteren. Op de bank met een zak chips is het makkelijk oordelen. We moeten vertrouwen hebben in deze spelersgroep en in de talenten die gaan doorbreken."