UPDATE: 'Gent moet laatste details regelen rond uitgaande transfer sterkhouder'

UPDATE: 'Gent moet laatste details regelen rond uitgaande transfer sterkhouder'

28-06-2016 19:27
4

Matz Sels gaat weg bij Gent, dat mag nu wel duidelijk zijn. Volgens Het Nieuwsblad is hij namelijk in Engeland bezig aan zijn medische en fysieke testen.

Sels heeft naar verluidt gekozen voor Newcastle United, verwacht wordt dat hij in de loop van dinsdag wordt voorgesteld. Sels heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij naar Engeland wil, maar toch is de keuze verbazend. Newcastle kende een dramatisch seizoen en is zelfs gezakt naar de Championship. Uiteraard wil de fiere club meteen terug stijgen, maar een terugkeer naar de Premier League is natuurlijk niet gegarandeerd.

De andere geïnteresseerde voor Sels was Middlesbrough, die club speelt wél in de Premier League. Het heeft de omgekeerde beweging gemaakt, afgelopen seizoen kon het promoveren. Sels zal bij Gent een grote leegte achterlaten, maar Gent is wel voorbereid. Met Jacob Rinne heeft het al maanden een opvolger in het vizier.

UPDATE 19:26: Niets lijkt een overgang van Matz Sels naar Newcastle United nog in de weg te staan. De doelman legde zijn medische testen met succes af en tekent in Noord-Engeland een akkoord voor vijf seizoenen. Tussen AA Gent en Newcastle moeten nog enkele details geregeld worden. Daarna zal Sels officieel voorgesteld worden.