'Cercle Brugge strikt ex-speler van Racing Genk en Standard'

'Cercle Brugge strikt ex-speler van Racing Genk en Standard'

28-06-2016 10:37

Door het onverwachte uitvallen van Miguel Van Damme zoekt Cercle Brugge voorlopig een nieuwe doelman, en volgens Het Laatste Nieuws duurt die zoektocht niet lang: Gilles Lentz wordt het nieuwe sluitstuk.

De Duitstalige Belg zal na één seizoen KV Kortrijk al verlaten, hij kreeg er dan ook geen enkele speelminuut in de afgelopen competitie. Met de komst van Thomas Kaminski wordt de concurrentie alleen nog steviger, en dus begrijpt Lentz dat hij beter een andere ploeg kan zoeken. Cercle Brugge zou hem nu al beet hebben, al gaat het wel om een huur. Cercle heeft overigens ook nog een andere speler uit Eerste Klasse op het oog: Karel Geraerts.

Een nieuwe doelman halen was natuurlijk niet voorzien voor Cercle, maar bij Van Damme werd tijdens de medische testen leukemie vastgesteld. De keeper is meteen begonnen aan zijn behandeling, maar het is onduidelijk of en wanneer Van Damme nog kan terugkeren. Lentz, een ex-speler van Racing Genk en Standard, moet nu de nieuwe nummer één van Cercle worden.