IJslanders sneren naar Engeland: Ze dachten deze klus wel even te klaren

IJslanders sneren naar Engeland: "Ze dachten deze klus wel even te klaren"

28-06-2016 10:25

De IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson deelde na afloop van de wedstrijd tegen Engeland nog een kleine sneer uit. De EK-debutant zorgde in de achtste finales voor een stunt door met 2-1 te winnen van The Three Lions.

"De grootste overwinning in de geschiedenis van het IJslandse voetbal was makkelijker dan gedacht", concludeerde Hallgrimsson, die vond dat de Engelsen zonder glans speelden, tegenover het ANP. "Ze dachten dat ze deze klus wel even zouden klaren, maar ze raakten in paniek toen Ragnar Sigurdsson de gelijkmaker maakte en later de 2-1 viel." Oud-Ajacied Kolbeinn Sigthórsson maakte de winnende.

Ook verdediger Ragnar Sigurdsson stelde vast dat er sprake was van onderschatting. "De Engelsen dachten dat dit een 'walk in the park' zou worden, een makkie", zei de andere doelpuntenmaker. "Zij startten ook heel goed, maar ze raakten van slag door de gelijkmaker en de daaropvolgende 2-1 van ons. Engeland raakte in paniek, terwijl ze toch een goede ploeg hebben. En zoals iedereen ondertussen weet, is het moeilijk scoren tegen IJsland."

"We hebben de wereld geschokt", voegde Kári Arnason toe. "Dit is zonder twijfel de grootste zege ooit in de IJslandse voetbalhistorie." In de kwartfinale neemt IJsland het zondag op tegen gastland Frankrijk.