Sollicitatie voor plek Vermaelen: Ben fysiek meer klaar dan in de voorbereiding

Sollicitatie voor plek Vermaelen: "Ben fysiek meer klaar dan in de voorbereiding"

28-06-2016 09:42

De Belgische nationale ploeg leverde een knalprestatie tegen Hongarije, maar een smetje op de ruime overwinning was de gele kaart voor Thomas Vermaelen. De verdediger is zo geschorst voor de kwartfinale tegen Wales. Jason Denayer staat alvast te springen om zijn plek in te nemen.

Denayer, die dinsdag zijn 21e verjaardag viert, hoopt zichzelf een mooi cadeau te doen met een basisplaats tegen Wales. "We zullen zien wat de coach beslist", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar ik ben helemaal fit." Als Denayer speelt, wordt hij de jongste Belgische verdediger sinds Stéphane Demol op het WK 1986.

Laat de komende confrontatie nu net tegen Gareth Bale zijn, de man waartegen Denayer zijn sterkste optreden maakte als Rode Duivel tot nu toe. Zijn spurtduel tegen de Real Madrid-vedette in de kwalificatiewedstrijd in Cardiff maakte indruk op bondscoach Marc Wilmots. "Of ik echt sneller ben dan Bale? Laat ons zeggen dat het gelijk opgaat", denkt Denayer.

Vermaelen speelt links in het hart van de defensie, is dat een probleem voor Denayer? "Ik ben dat niet gewend. Enkel bij de reserven van Manchester City heb ik daar gespeeld, maar dat ging goed." De belofte speelde overigens geen goede voorbereiding op het EK. "Maar ik ben nu meer fit dan toen", verzekert hij.