Mulder in extase na glansprestatie: Doe de kleren van de wijze man uit

Mulder in extase na glansprestatie: "Doe de kleren van de wijze man uit"

28-06-2016 10:50

Eden Hazard heeft eindelijk zijn plaats op de troon bij de Rode Duivels ingenomen. De aanvoerder speelde een sublieme partij tegen Hongarije. Superlatieven schieten tekort. Ook analist Jan Mulder genoot met volle teugen. 

De Nederlander zat in de studio bij de VRT. Na de wedstrijd was hij al lyrisch. In zijn column in Het Laatste Nieuws geniet Mulder nog na. "Leef! Bewonder Eden Hazard nu het weer kan. Doe de kleren van de wijze man uit, word weer een jongen die met zijn vader naar de big match is gereisd en aan zijn kinderen kan vertellen dat hij in 2016 de grote Eden Hazard met eigen ogen heeft zien schitteren", geeft hij de supporters mee. 

"De Rode Duivels ontketenden met de verdedigende klasse van Vermaelen, met de waarlijk magistrale wedstrijd van Radja Nainggolan en met de grandeur van De Bruyne een aan bezetenheid grenzend aanvalsspel. Daarbij vergaten ze de onontbeerlijke spanning van een grote wedstrijd niet: tussen de 65ste en 75ste minuut was Hongarije beter en moest keeper Courtois een paar keer tonen dat hij Courtois is. Alles viel op zijn plaats. The perfect game."