Zuurpruim Huybrechts krijgt Belgische uppercut van Milow na bizar tv-optreden

Zuurpruim Huybrechts krijgt Belgische uppercut van Milow na bizar tv-optreden

28-06-2016 09:25

Voormalig sportjournalist Carl Huybrechts heeft zich niet echt populair gemaakt bij de Belgische fans. Op de Nederlandse tv maakte hij hen belachelijk. Huybrechts verkondigde Vlaams-nationalistische praat. Ondertussen diende de Belgische artiest Milow hem van antwoord op geniale wijze. 

Milow was te gast in Studio France op de Nederlandse openbare omroep NOS. Hij counterde de uitspraken van Huybrechts, die het Belgische nationaal gevoel in twijfel trok. "Hij vergeleek de Duivelsgekte in ons land met 'Halloween', alsof het een soort van kunstmatige creatie is, maar dat is echt niet waar", geeft de Belgische artiest aan. 

"Blijkbaar is er in België tijdens de wedstrijd bij elk doelpunt een kleine aardbeving geweest: elke seconde werd er twee keer op en neer gesprongen. Als er genoeg mensen, miljoenen mensen dat doen, dan krijg je dus een aardschok. Ik denk dat Carl Huybrechts nog niet in een grote stad is geweest, want het leeft echt enorm", ging Milow verder. 

"Extra jennen"
Om de kritiek van Huybrechts te counteren, pakte Milow uit met een geniale reactie. Hij bracht het nummer 'Howling at the Moon' in het Frans. "Speciaal om die mensen nog wat extra te jennen, ga ik nu een Franse versie spelen. En ook een beetje voor Eden Hazard, die in het nieuwe stadium in Lille zowat een thuiswedstrijd gaat spelen. Voor onze kleinste speler heb ik mijn kleinste gitaar meegenomen.