Waarschuwing voor Belgische fans: Economische Inspectie houdt oogje in het zeil

Waarschuwing voor Belgische fans: "Economische Inspectie houdt oogje in het zeil"

28-06-2016 09:07

De Belgische voetbalfans hebben de afgelopen weken het beste van zichzelf laten zien. Na de zege tegen Hongarije mogen ze nog een vervolg breien in Lille. De Franse stad ontvangt de komende dagen duizenden Duivel-fans. Ondertussen proberen verschillende instanties de enthousiaste menigte te waarschuwen. Voor woekerprijzen bijvoorbeeld. 

De tickets voor de wedstrijd tussen België en Wales waren in een mum van tijd allemaal de deur uit. Wie nog een kaartje wil bemachtigen, zal inventief moeten zijn. Maar de zwarte markt opgaan, kan gevaarlijk zijn. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) waarschuwt de fans. "Let op voor woekeraars", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Peeters probeert wel om zo veel mogelijk misbruik te voorkomen. "Ik wil het niemand toewensen: een ticket aankopen, naar Frankrijk reizen, en daar te horen krijgen dat het om een namaakticket of ongeldig ticket gaat. Koop daarom alleen tickets via officiële kanalen. De Economische Inspectie houdt intussen een oogje in het zeil." 

Volgens Het Laatste Nieuws bieden mensen op tweedehandssites tickets aan voor maar liefst 750 euro. Dat is het viervoudige van de normale verkoopprijs.