'Anderlecht knoopt eerstdaags gesprekken aan met Lombaerts'

'Anderlecht knoopt eerstdaags gesprekken aan met Lombaerts'

28-06-2016 08:42

Bij RSC Anderlecht wil men eerstdaags rond de tafel gaan zitten met de entourage van Nicolas Lombaerts. De verdediger lijkt Zenit Sint-Petersburg deze zomer met zekerheid te gaan verlaten en staat in de belangstelling van verschillende clubs. Anderlecht hoopt de concurrentie nu de loef af te steken.

La Dernière Heure weet dat Anderlecht de piste-Lombaerts geherlanceerd heeft. Vorig seizoen probeerde de Belgische recordkampioen de Rode Duivel immers al naar het Astridpark te halen, maar dat leverde geen succes op. Eén van de komende dagen zullen beide partijen opnieuw samen zitten.

Op financieel vlak zullen club en speler wel wat naar elkaar moeten toegroeien. Lombaerts verdient in Rusland een stevige boterham van liefst 2,5 miljoen euro netto op jaarbasis. Dat bedrag kan paars-wit nooit ophoesten. Daarnaast heeft de mandekker ook nog een lopend contract tot 2018 bij Zenit. Er zal dus een transfersom betaald moeten worden.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zou normaal al een gesprek gehad hebben met de entourage van Lombaerts, maar door de naderende transfer van Stefano Okaka werd die afspraak verschoven. Naast Anderlecht tonen ook Club Brugge, Ajax, Borussia Mönchengladbach en vooral PSV interesse voor de 31-jarige verdediger.