'Anderlecht in Milaan om transfer van ruim tien miljoen af te ronden'

'Anderlecht in Milaan om transfer van ruim tien miljoen af te ronden'

28-06-2016 07:47
2

Een transfer van Stefano Okaka lijkt steeds meer waarschijnlijk. De spits van RSC Anderlecht staat op het punt om de Belgische competitie in te ruilen voor de Chinese Super League. Manager Herman Van Holsbeeck zit momenteel in Milaan om te onderhandelen met een delegatie van de Chinese topclub.

De geruchten omtrent een verhuis van Okaka naar China doen al langer de ronde, maar volgens Het Belang van Limburg zit de transfer nu in een stroomversnelling. Afgelopen weekend zette Jiangsu Suning een concrete aanbieding op papier. 

Aangezien de Chinese club onlangs het Italiaanse Internazionale overnam, vloog Van Holsbeeck meteen naar Milaan om daar gesprekken aan te knopen met de Aziaten. Anderlecht zou een som van ruim tien miljoen eisen, maar dat heet geen probleem te zijn voor Jiangsu Suning.

Ondertussen is ook Okaka zelf akkoord met een overstap naar het Verre Oosten. De Italiaanse spits strijkt bij Anderlecht 800.000 euro op jaarbasis op. In China kan hij dat bedrag verviervoudigen. Eén van de komende dagen zou de transfer gefinaliseerd worden.