'Marseille aanvaardt monsterbod van 38 miljoen euro voor Bathuayi'

'Marseille aanvaardt monsterbod van 38 miljoen euro voor Bathuayi'

27-06-2016 21:49

Michy Batshuayi scoorde tegen Hongarije de verlossende 2-0 en toonde nogmaals zijn neus voor doelpunten. De spits van Marseille speelde een topseizoen in Frankrijk en lijkt te mogen dromen van een toptransfer. Verschillende ploegen hebben de aanvaller bovenaan hun verlanglijstje gezet.

Volgens de Franse krant L'Equipe heeft Marseille zelfs al een bod aanvaard. Premier League-ploeg Crystal Palace zou 38 miljoen euro op tafel willen leggen voor Batshuayi. De club van trainer Alan Pardew heeft al Andros Townsend weggeplukt bij het gedegradeerde Newcastle. Daarnaast staat ook doelman Steve Mandanda van Olympique Marseille dicht bij een transfer naar de Britse club.

Op clubniveau zou er dus al een akkoord zijn omtrent de transfer van Batshuayi, maar het is nog lang niet zeker dat de spits ook effectief naar Crystal Palace trekt. De Rode Duivel heeft immers nog andere mogelijkheden. Ook Juventus en West Ham hebben al een bod uitgebracht. Tottenham Hotspur en Atlético Madrid zouden ook interesse tonen.

Als Marseille 38 miljoen euro incasseert voor Batshuayi zou dat de duurste uitgaande transfer zijn in de geschiedenis van de Franse club. Het vorige record staat op naam van Didier Drogba, die in 2004 voor 37 miljoen euro vertrok naar Chelsea. Ook Standard passeert mogelijk langs de kassa bij een eventuele transfer van Batshuayi. Franse media schreven immers dat de Rouches in 2014 bij de transfer van de spits naar Marseille een doorverkooppercentage van 35 procent hebben gekregen. Als Batshuayi voor 38 miljoen euro verkast, mag Standard dus een slordige 13 miljoen euro incasseren.