Vandenbempt lovend over invallers: Maken het moeilijk voor Wilmots

Vandenbempt lovend over invallers: "Maken het moeilijk voor Wilmots"

27-06-2016 21:30

De Rode Duivels hebben gisteren geen spaander heel gelaten van Hongarije. België won makkelijk met 4-0. Enkele invallers kwamen bijzonder gretig op het veld en toonden meteen hun kwaliteiten. Dat vertelde analist Peter Vandenbempt op de website van Sporza.

De commentator zag hoe Yannick Carrasco en Michy Batshuayi invielen en meteen hun doelpuntje meepikten. "Wilmots heeft Batshuayi op het goeie moment gebracht. Hij had als enige spits nog geen speelminuten gekregen en zat tegen het kookpunt aan. Hij heeft nogmaals laten zien dat zijn kwaliteiten in de grote rechthoek liggen", aldus Vandenbempt op de website van Sporza.

"Romelu Lukaku wordt vaak verweten dat hij te traag reageert op voorzetten en dat zijn positiespel in de rechthoek niet altijd even goed is", gaat de commentator verder. "Batshuayi heeft het voor de bondscoach wat moeilijker gemaakt, maar Lukaku heeft veel krediet opgebouwd en zal wel mogen starten tegen Wales. Hij is niet altijd even gelukkig in zijn balbehandeling, maar werkt heel hard."

"Ook Yannick Carrasco heeft enkele flarden van zijn talent laten zien zoals in de finale van de Champions League. Het is wat minder als hij op rechts moet spelen, als we dan toch een minpuntje moeten zoeken. Maar de invallers zijn scherp en zo hoort dat ook te zijn."