Dit was de dag: Exit Spanje, Engeland volgt Witsel en Eupen wil Igor

Dit was de dag: Exit Spanje, Engeland volgt Witsel en Eupen wil Igor

27-06-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke avond de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije dag samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Geen derde opeenvolgende EK voor Spanje
In 2008 en 2012 kroonde La Roja zich telkens tot Europees kampioen, maar een derde opeenvolgende eindzege op het EK zit er niet. Een uitgekookt en sterk Italië legde een teleurstellend Spanje over de knie.

Engelse interesse voor Witsel
Axel Witsel wil graag weg bij Zenit en is zich op het EK in de kijker aan het spelen. De Rode Duivel kon eerder al rekenen op belangstelling uit de Serie A, maar hij wordt ook in de Premier League van nabij gevolgd. Twee clubs hebben Witsel op hun verlanglijstje gezet.

Juventus presenteert aanwinst
Het was al een tijdje rond, maar maandagmiddag heeft Juventus ook officieel zijn nieuwste aanwinst voorgesteld. Het haalde bij Barcelona de ervaren rechtsachter Dani Alves weg. Hij tekende voor twee seizoenen.

Promovendus bij Genkse aanvaller
Eupen dwong, na de geweigerde licentie voor WS Brussels, de promotie naar Eerste Klasse A af. De ploeg uit de Oostankantons wil zich nog wel versterken om mee te kunnen draaien. Het wil bij Genk de ervaren Igor De Camargo wegplukken.

Verdacht pakket bij Stade de France
Vlak voor de partij tussen Italië en Spanje werd nabij het stadion verdacht pakket aangetroffen. Toen de politie de koffer van een scooter opendeed, was er een kleine ontploffing. Desondanks ging de wedstrijd door.