Vandenbempt: Met minder dan een halve finale kun je niet tevreden zijn

Vandenbempt: "Met minder dan een halve finale kun je niet tevreden zijn"

27-06-2016 18:59

Peter Vandenbempt zag een wervelend België met 4-0 winnen tegen Hongarije. Een dag na de eclatante zege blikt de commentator van Sporza even vooruit naar de kwartfinale van vrijdag tegen Wales.

"De Hongaren hebben hun huiswerk niet goed gemaakt, ze hebben de boel niet dichtgemetseld", steekt Vandenbempt van wal op de website van Sporza. "We mogen ervan uitgaan dat Wales het vrijdag anders zal aanpakken. Tegen Engeland speelden ze me een laag blok, met veel overtredingen en duels. Ze wachten op die ene flits van Gareth Bale, met een vrije trap of een lange ren."

"Het zal veel moeilijker worden dan tegen Hongarije. Dat hebben de Rode Duivels al kunnen ondervinden in de kwalificatiecampagne. Daarin pakten ze amper één op zes tegen Wales, maar haalden ze nooit het niveau van zondag. Als ze opnieuw zo een prestatie afleveren, moet Wales eraan geloven."

"België zal opnieuw vertrouwen tanken na de wedstrijd tegen Hongarije. Ze speelden slecht tegen Italië, maar de prestatie tegen Ierland was hoopgevend. Zweden was dan weer een beetje een afknapper. We moeten dit niveau aanhouden, want anders vlieg je eruit. Dat is toch volstrekt ondenkbaar. Met minder dan een halve finale kun je niet tevreden zijn."