Update: Even paniek, maar goed nieuws vanop het trainingsveld bij Rode Duivels

Update: Even paniek, maar goed nieuws vanop het trainingsveld bij Rode Duivels

27-06-2016 17:21

Een dag na de ruime overwinning tegen de Hongaren is een deel van de spelerskern van de Rode Duivels maandagmiddag opnieuw aan de slag gegaan op het trainingsveld. Bondscoach Marc Wilmots kreeg daarbij alvast positief nieuws. Mousa Dembélé lijkt immers weer topfit.

Dembélé blesseerde zich in het groepsduel met Ierland aan de enkel. Als gevolg daarvan miste hij de wedstrijden tegen Zweden en Hongarije. Maandagmiddag slaagde hij er echter weer in om alle oefeningen op training met de groep mee te volgen. Voor de wedstrijd tegen Wales van aanstaande vrijdag lijkt de middenvelder dus weer een optie.

De Rode Duivels die in de basis startten bij de imponerende zege tegen Hongarije, trainden zoals gebruikelijk niet mee. Alle anderen waren wel aanwezig op de training in Bordeaux. Die was overigens opengesteld voor pers en publiek. Wilmots lijkt voorlopig dus met een volledig fitte kern naar de kwartfinale te kunnen toewerken.

Update 17:21: Even toch wat opschudding rond de paraatheid van Dembélé. Na een forse sliding van Christian Kabasele schreeuwd de Tottenham-middenvelder het uit van de pijn en bleef hij enige tijd liggen. Uiteindelijk bleek het allemaal nog wel mee te vallen. Dembélé kon de training alvast verder zetten.