Duivels rapport: Oersterke Duivels onder de hoede van maestro Hazard

Duivels rapport: Oersterke Duivels onder de hoede van maestro Hazard

27-06-2016 07:00

De Rode Duivels hebben eindelijk aan de wereld laten zien tot wat deze lichting in staat is. Tegen Hongarije wervelden de Belgen bij momenten over de grasmat van Toulouse. VoetbalPrimeur.be zag heel wat uitblinkers, maar Eden Hazard was ongetwijfeld de felste ster aan het firmament.

Thibaut Courtois - 8,5/10
Een mindere doelman had de kwalificatie niet in gevaar gebracht, maar door Courtois slaagden de Duivels er wel in voor de derde maal op rij de nul te houden. Had twee zeer knappe reddingen in huis in de tweede helft. Ligt Manuel Neuer het vuur aan de schenen als beste doelman op dit EK.

Thomas Meunier - 7/10
Brengt deze ploeg eindelijk offensieve impulsen van achteruit bij. We moeten wel toegeven dat, als de Hongaren eens gevaar konden stichten, dat voornamelijk in de rug van Meunier gebeurde. Maar zijn rushes maken die kleine handicap ruimschoots goed.

Toby Alderweireld - 8/10
Stond als een huis achterin tegen de sterke Adam Szalai. Was natuurlijk van goudwaarde met zijn vroege doelpunt. Toonde zich daarnaast opvallend secuurder in de passing dan in de poulewedstrijden.

Thomas Vermaelen - 8/10
Trok de lijn van zijn ijzersterke toernooi gewoon door. Had een geweldige interventie in huis op een kopbal van Szalai en hield de spits daarnaast vlekkeloos uit de wedstrijd. Domper: door zijn gele kaart mist hij de kwartfinale tegen Wales.

Jan Vertonghen - 8,5/10
Mede dankzij zijn sterke prestatie kon Hazard excelleren. Vertonghen was verdedigend onberispelijk tegen de Hongaarse sterkhouder Balazs Dzsudzsak, maar bracht ook aanvallend veel bij. Deze Vertonghen willen we altijd zien.

Axel Witsel - 8/10
Minder opvallend dan bij zijn glansprestatie tegen Ierland, maar speelde opnieuw sterk. Veroverde heel veel ballen, wat de Duivels in staat stelde snedig om te schakelen. 

Radja Nainggolan - 9/10
Van alle aardlingen de uitblinker van de wedstrijd. De middenvelder heerste over het middenveld met snoeiharde tackles, slimme interventies en diepgang in de passing. Leverde in het slot nog de assist voor de 0-4 van Carrasco.

Dries Mertens - 6/10
Kreeg eindelijk eens zijn kans in de basis, maar bleef als enige Duivel onder de norm. Voelde duidelijk de druk op de schouders, want nam vaak verkeerde beslissingen en viel af en toe te betrappen op enkele technische foutjes.

Kevin De Bruyne - 8/10
Was in de eerste helft alomtegenwoordig met zijn passing en gevaarlijke voorzetten. Zorgde ook voor de assist bij de belangrijke openingsgoal met een haarfijne vrije trap. Zakte in de tweede helft wel wat weg.

Eden Hazard - 10/10
De beste individuele prestatie van een speler op het EK 2016 (tot nu toe). Geniale dribbels met verschroeiende versnelling én gekoppeld aan een doelpunt en een assist. In deze vorm kan hij het verschil maken tussen EK-finale of niet. Keizer.

Romelu Lukaku - 7/10
Liet zich vaak goed in het spel betrekken, maakte ook opvallend weinig technische fouten. Had wel een paar keer beter het overzicht kunnen houden. Was net als tegen Zweden opnieuw niet 100% scherp voor doel.

Yannick Carrasco - 8/10
Eindelijk zagen we de Carrasco van Atletico aan het werk. Kon in de gegeven omstandigheden optimaal zijn snelheid en diepgang uitspelen, wat uiteindelijk leidde tot een goal. Lijkt de strijd met Mertens om een basisplaats weer in zijn voordeel beslecht te hebben.

Michy Batshuayi - 8,5/10
Maakt zijn reputatie van goalgetter weer helemaal waar. Zorgde na enkele minuten al voor de beslissing door een niet te missen kans af te werken. Zit nu aan drie doelpunten in zes duels voor de nationale ploeg.

Marouane Fellaini - 8/10
Viel een tiental minuten voor tijd in voor Hazard (jammer, Marc!) en kon meedrijven op de golven van de wervelende Duivels. Speelde desalniettemin zelf ook op niveau door enkele kopbalduels in de eigen zestien meter te winnen.