Nieuwe spits dolgelukkig met transfer naar OHL: Nergens zo goed opgevangen

Nieuwe spits dolgelukkig met transfer naar OHL: "Nergens zo goed opgevangen"

26-06-2016 14:29

Oud-Heverlee Leuven heeft met Esteban Casagolda een nieuwe spits gevonden. De 29-jarige Belg met Spaanse en Uruguayaanse roots moet voor de doelpunten zorgen. De spits voelt zich klaar om te bewijzen tegenover het Leuvense publiek.

"De Leuvense supporters moeten maar eens naar wat filmpjes van mij op YouTube kijken. Zo krijgen ze een idee van mijn kwaliteiten", glimlacht de spits die vorig seizoen dertig doelpunten scoorde bij derdeklasser FCV Dender. Voor hem wordt het één van zijn eerste stappen hogerop. In het verleden probeerde hij het ook al, maar slaagde hij niet. "Ik mocht het een seizoen proberen bij het Schotse Motherwel, in de Premier League."

"Ik brak daar niet door omdat de stap te vroeg kwam. Bovendien zat ik helemaal alleen in Schotland en ik begreep er de mensen amper. Ondertussen heb ik een vriendin en scoorde ik de voorbije seizoenen erg makkelijk. Met dat zelfvertrouwen en de stabiele omgeving... Ach, ik heb geen spijt van mijn Schots avontuur. Ik leerde er veel, zowel op als naast het veld."

"Ik heb al wat clubs gekend in mijn carrière. Maar nergens werd ik zo goed opgevangen als bij OHL. Spelers knoopten meteen een gesprek met me aan. Ook de spitsen. Knap dat ze mij als een medespeler beschouwen en niet als een concurrent. Het is nu aan de coach om te bepalen welke combinatie voorin het best rendeert. Hij weet wat hij aan mij heeft", besluit hij.