'Manchester United legt Zlatan vast ondanks torenhoge eisen'

'Manchester United legt Zlatan vast ondanks torenhoge eisen'

26-06-2016 09:18
1

Manchester United gaat zich versterken met zowel Henrikh Mkhitaryan (foto) als Zlatan Ibrahimovic. Kwaliteitskrant The Guardian schrijft dat dit weekeinde. Voor de aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund wordt ruim 35 miljoen euro betaald. Ook lijkt er een akkoord te zijn bereikt over het salaris van Ibrahimovic. 

De 34-jarige superster is transfervrij op te pikken na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain. Al wekenlang gaat het gerucht dat de Zweed (34) onderweg is naar Manchester. Een definitieve bevestiging liet nog even op zich wachten, omdat Mino Raiola - zaakwaarnemer van Ibrahimovic - met United in onderhandelingen was verwikkeld over het salaris van de spits. In China zou Zlatan veel meer kunnen verdienen, maar die competitie is niet zo interessant.

Inmiddels zijn beide partijen nader tot elkaar gekomen. Ibrahimovic gaat bij The Red Devils waarschijnlijk 270.000 euro per week verdienen. The Guardian verwacht dat de goalgetter begin juli wordt gepresenteerd. De vraag is wel hoe lang hij nog zal doorspelen, want bij het Zweedse nationale elftal is hij ondertussen al op pensioen. Zijn match tegen de Rode Duivels was meteen zijn laatste interland.