Kroaten druipen verbitterd af: Voor mij is Portugal nu de favoriet voor de titel

Kroaten druipen verbitterd af: "Voor mij is Portugal nu de favoriet voor de titel"

26-06-2016 08:55

De teleurstelling is groot in het Kroatische kamp na de uitschakeling op het EK. Zaterdagavond werd er in de achtste finales met 1-0 verloren van Portugal. Bondscoach Ante Cacic kan de nederlaag maar moeilijk verkroppen. 

"Alles verliep volgens plan, behalve het feit dat we niet scoorden", treurde de oefenmeester na afloop. Ricardo Quaresma kopte diep in de verlenging de enige treffer binnen. "We vermoedden dat Portugal op de counter zou gokken. Ik vond dat wij de wedstrijd controleerden en 120 minuten lang heel goed speelden. We kregen bijna geen kans tegen, op dat ene moment na. Die ene fout werd keihard afgestraft."

Volgens Cacic heeft Kroatië een 'gouden kans' laten liggen. "Dit is triest, want ik vond dat we een goede loting hadden. Bij een zege op Portugal waren we Polen tegengekomen. Portugal heeft in elk geval een heel sterk team met ervaren spelers. Voor mij is Portugal nu de favoriet voor de titel."

Verdediger Domagoj Vida denkt dat de Kroaten niet móchten winnen. "God wilde niet dat we verder zouden komen. Ik dacht dat ik de bal zou onderscheppen bij de aanval die tot de 1-0 leidde. Op de een of andere manier kwam hij bij Ronaldo terecht, waarna Quaresma afrondde. In de kleedkamer zag ik veel tranen."