Portugese matchwinnaar: ''Geweldig moment voor mij en voor Portugal''

26-06-2016 08:54

Portugal staat in de kwartfinale van het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Het versloeg Kroatië zaterdagavond na een slaapverwekkende match met 1-0. Ricardo Quaresma maakte tijdens de verlenging het enige doelpunt in de 117e minuut. Na afloop was hij enorm trots.

"Dit was een geweldig moment voor mij en voor Portugal'', luidde zijn eerste reactie na de match. "Het was geen briljante wedstrijd, dat geef ik toe. Maar we waren geduldig en veerkrachtig, en kregen op het einde onze beloning", aldus Quaresma. "Nu moeten we ons enkel maar focussen op de kwartfinale, die ook moeilijk wordt, daar ben ik zeker van."

Polen is in de kwartfinale de volgende tegenstander van Portugal. Na 120 minuten was de stand nog 1-1, waarna de Polen na strafschoppen te sterk waren voor Zwitserland: 5-4. Het land schreef daarmee historie, want het bereikte voor de eerste keer de laatste acht op het EK.