Colombia pakt brons op Copa America; hoofdrol voor Bacca

Colombia pakt brons op Copa America; hoofdrol voor Bacca

26-06-2016 08:03

Colombia heeft zaterdagavond beslag gelegd op het brons bij de Copa América. In de troostfinale was de Zuid-Amerikaanse grootmacht met 1-0 te sterk voor de Verenigde Staten. Carlos Bacca zorgde voor het enige doelpunt van de match.

De ex-spits van Club Brugge ontving na een half uur spelen een goede voorzet van Santiago Arias en Bacca tikte de bal met de punt van schoen over de lijn. James Rodríguez had met de prachtige pass op de opkomende Arias ook een belangrijk aandeel in het doelpunt. Het duel om de derde plaats eindigde nog met twee rode kaarten. Arias, de man van de assist, kreeg na een opstootje zijn tweede gele kaart en kon zodoende vervroegd gaan douchen. Michael Orozco, de Amerikaan waarmee de verdediger ruzie kreeg, ontving direct rood.

In de halve finale werd Colombia door Chili uit het toernooi gekegeld. Doelpunten van Charles Aránguiz en José Fuenzalida, in respectievelijk de zevende en elfde minuut, zorgde ervoor dat Chili met 0-2 de kraker won. Zondag wordt de finale van het toernooi gespeeld. Regerend kampioen Chili neemt het in de eindstrijd op tegen Argentinië.