België ontsnapt alweer aan catastrofe, politie verijdelt nieuwe aanslag

België ontsnapt alweer aan catastrofe, politie verijdelt nieuwe aanslag

25-06-2016 13:50

België is weer door het oog van de naald gekropen. De politie voerde in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende antiterreuroperaties uit. Tijdens die acties werden twee mannen opgepakt. Die zouden van plan geweest zijn om een aanslag te plegen.

Volgens RTL heeft de Belgische politie alweer een nieuwe aanslag kunnen verijdelen. Vrijdagnacht werd er een twintiger opgepakt in Verviers. Later werd er nog een tweede verdachte opgepakt in de buurt van Bergen. De twee waren volgens de Waalse bron van plan om zich op te blazen tijdens de wedstrijd tussen de Rode Duivels en Hongarije van zondagavond.

Het federale parket heeft de antiterreuroperatie al bevestigd, maar wou geen verdere informatie kwijt. Het is niet bekend welke stad of gemeente de mannen als doelwit hadden. De burgemeester van Verviers was alvast bezorgd. De match tussen België en Hongarije wordt namelijk op een groot scherm uitgezonden in de stad. Maar het gerecht heeft benadrukt dat Verviers niet geviseerd werd.

Er zou geen verband zijn met de huiszoekingen van vorige week in de rand rond Brussel. VTM Nieuws meldt ook dat beide verdachten niet kunnen worden gelinkt aan personen uit bestaande terreurdossiers. De vrees is dus groot dat het gerecht een nieuwe terreurcel heeft ontdekt in België.