Belgische belofte verruilt Jong PSV voor plekje in A-kern bij Jupiler League-club

Belgische belofte verruilt Jong PSV voor plekje in A-kern bij Jupiler League-club

25-06-2016 10:56

Olivier Rommens verlaat de Nederlandse topclub PSV om aan de slag te gaan bij NAC, dat uitkomt in de Jupiler League. Rommens heeft bij de Nederlandse tweedeklasser een tweejarig contract ondertekend. NAC hoeft voor de 21-jarige Belg geen transfersom te betalen.  

NAC maakt het nieuws zaterdagochtend bekend via de officiële kanalen. "In zijn seizoenen bij PSV heeft Olivier laten zien dat hij over de juiste eigenschappen en het talent beschikt. Zowel aanvallend als defensief staat hij zijn mannetje op het middenveld", legt technisch directeur Hans Smulders uit op de website van de Parel van het Zuiden. 

"Ik vind het geweldig dat Olivier voor NAC heeft gekozen. Het is onze kans een fantastisch talent verder te ontwikkelen en waarde binnen de spelersgroep te creëren", besluit Smulders. In de afgelopen twee seizoenen kwam Rommens 54 keer in actie (twee goals) namens Jong PSV, dat net als NAC uitkomt op het tweede niveau in Nederland. 

Rommens speelde negen jaar in de jeugd van de lampenclub, maar kwam er nooit uit voor het eerste elftal. NAC heeft overigens een paar drukke dagen achter de rug op de transfermarkt. Vrijdag werden Gianluca Nijholt en Giovanni Korte vastgelegd. Eerder deze week werd ook Robbie Haemhouts vastgelegd.