Vijf Rode Duivels aangeduid om mogelijke strafschoppenserie te beslissen

Vijf Rode Duivels aangeduid om mogelijke strafschoppenserie te beslissen

25-06-2016 10:02

Zondagavond treden de Rode Duivels aan tegen Hongarije in hun achtste finale op het EK. Aangezien het toernooi nu in de knock-out-fase aanbelandt, kan het zijn dat strafschoppen over een wedstrijd moeten beslissen. Marc Wilmots heeft alvast zijn vijf namen op papier die dat klusje moeten klaren.

Het Nieuwsblad weet dat in het hoofd van Wilmots Eden Hazard de nummer één is. Hij trapt dus sowieso in een mogelijke penaltyreeks en neemt normaliter ook de strafschoppen tijdens de wedstrijd zelf. De Chelsea-winger trapte in zijn carrière overigens al tien strafschoppen voor de Rode Duivels, waarvan hij er acht kon omzetten.

Op twee in het lijstje staat Kevin De Bruyne. Vervolgens heeft de bondscoach drie jongens die op dezelfde hoogte staan: Romelu Lukaku, Axel Witsel en Dries Mertens. Als de vijf genoemde spelers op het veld staan na 120 minuten, zal dus in de eerste plaats naar hen gekeken worden om de strafschoppenserie aan te vatten.

Volgorde slechts theorie
"Elke match heb ik drie of vier spelers in mijn hoofd die de penalty’s kunnen nemen," zegt Wilmots. "We kennen onze specialisten. Maar natuurlijk is de volgorde maar theorie. Je moet rekening houden met de context van de match en het gevoel van de spelers."

De bondscoach verduidelijkt. "Sommigen zeggen misschien: ik liever niet, ik voel me niet goed. Misschien heeft die speler net een trap op de enkel gekregen, of misschien voelt hij zich wat onzeker. Daar moet je dan naar luisteren. Ik vind dat een penaltytrapper persoonlijkheid moet hebben", besluit hij.