Bijzondere training bij Rode Duivels: Alles bekeken en kennen onze specialisten

Bijzondere training bij Rode Duivels: "Alles bekeken en kennen onze specialisten"

25-06-2016 09:17

De groepsfase van het EK is voorbij. De komende wedstrijden moeten allemaal eindigen met een winnaar. Daar zijn soms strafschoppen voor nodig. Bondscoach Marc Wilmots weet wie zijn strafschopnemers zijn. 

De Belgen trainen zaterdag speciaal op strafschoppen. Maar Wilmots weet wie zijn vaste strafschopnemers zijn. "Elke match heb ik drie of vier spelers in mijn hoofd die penalty’s nemen. We hebben alles bekeken en kennen onze specialisten. Maar natuurlijk is de volgorde maar theorie", verduidelijkt Wilmots in Het Nieuwsblad. Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Axel Witsel en Romelu Lukaku moeten de killers van dienst zijn. 

Maar er kan natuurlijk nog altijd iets veranderen. "Je moet rekening houden met de context van de match en het gevoel van de spelers. Sommigen zeggen misschien: ik liever niet, ik voel me niet goed. Misschien heeft die speler een trap op de enkel gekregen, misschien is hij een beetje onzeker. Daar moet je dan naar luisteren. Ik vind dat een trapper persoonlijkheid moet hebben."