Voorzitter ziet het groots: We mogen dromen van een halve finale

Voorzitter ziet het groots: "We mogen dromen van een halve finale"

25-06-2016 08:49

De weg naar de finale van een groot toernooi is nog nooit zo mooi geplaveid geweest voor de Rode Duivels. Zondag nemen de Belgen het in de achtste finale op tegen Hongarije. In de kwartfinale wacht mogelijk Wales. Twee haalbare kaarten en dat weet ook KBVB-voorzitter François De Keersmaecker. 

De voorzitter van de Belgische voetbalbond is tevreden met het verloop van het toernooi. "Wij mogen stilaan dromen van een halve finale", gaf De Keersmaecker aan tegenover La Dernière Heure. "De spelers trainen goed, de sfeer is ook geweldig. We willen op z'n minst de prestaties van de Belgen op het WK 1986 evenaren (toen haalden de nationale ploeg de halve finale, nvdr.). En wie weet zelfs de finale."

De Keersmaecker blaakt van het vertrouwen. "Ik durf echt wel te dromen van de halve finale. We moeten ook ambitieus zijn, zeker ook omdat de tegenstanders ons kunnen liggen. We hebben dus een goede kans. Maar we moeten niemand onderschatten. Hongarije is groepswinnaar geworden. Zij beschikken dus over veel kwaliteit."