Irritatie bij pers: Iedere dag wel iets met die persjongens van de Rode Duivels

Irritatie bij pers: "Iedere dag wel iets met die persjongens van de Rode Duivels"

25-06-2016 08:27

Wie voor het EK in een favorietenrol wordt geduwd, kan zich tijdens het EK natuurlijk verwachten aan een meute journalisten. En dus moet alles in goede banen geleid worden. Maar de persverantwoordelijke van de Rode Duivels neemt zijn job misschien iets te serieus op. En dat zorgt vaak voor wrevel. 

Het is een feit dat de persverantwoordelijke van de Rode Duivels met een timer tijdens de interviews aanwezig is. In Nederland zijn ze er niet over te spreken. En VTM-journalist Maarten Breckx had ook al een akkefietje. Het Nederlandse Voetbal Inside nam even contact op met de journalist. "We mogen twee minuten en dertig seconden interviewen als niet-rechtenhouder. Je weet dat in België de rechten voor het EK bij de openbare omroep liggen. Als we daar over gaan dan wordt hij boos."

"Vandaag (vrijdag, nvdr.) is hij zelfs boos geworden omdat we gisteren (donderdag, nvdr.) Radja Nainggolan twee minuten en negen seconden hebben geïnterviewd. Terwijl wij dat zwart op wit hadden staan dat we helemaal niet over die timing zijn gegaan. We hebben hem van antwoord gediend en daarna is hij weer verdwenen. Maar zo is het hier elke dag wel iets met de persjongens van de Rode Duivels."