Pellé doordacht carrièremove: Dát is reden dat ik naar Southampton verhuisde

Pellé doordacht carrièremove: "Dát is reden dat ik naar Southampton verhuisde"

25-06-2016 08:19

Graziano Pellè is momenteel de onbetwiste nummer één in de spits bij Italië. Het bijzondere verhaal van de spits is bekend: na mislukte periodes bij het Nederlandse AZ en in Italië veranderde hij bij Feyenoord in een echte doelpuntenmaker. 

Inmiddels speelt Pellè al enkele seizoenen voor Southampton, waar hij geliefd is. Maar de echte doorbraak beleefde hij aan de andere kant van de Noordzee. "Bij Feyenoord heb ik me kunnen ontwikkelen tot de spits die ik nu ben", vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik ben de club en Ronald Koeman eeuwig dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Ik heb altijd geloof in mijzelf gehad, maar je moet soms op het juiste moment op de juiste plek zijn om je kwaliteiten te kunnen tonen. Dat was bij Feyenoord, alles kwam daar samen."

Pellè achtte zichzelf al een tijdje rijp voor het grote werk bij Italië, maar had een nadeel. "Ik kwam erachter dat ze (bondscoach en assistenten, red.) de Nederlandse competitie niet serieus nemen. De Eredivisie telt internationaal gewoon niet mee. Als ik in aanmerking wilde komen voor de nationale ploeg moest ik naar een grote competitie. Zou ik daar hetzelfde laten zien, dan zou de deur opengaan. Dát is de reden dat ik naar Southampton verhuisde."