Rode Duivel is geduldig: ''Ik heb geen uitleg gevraagd of gekregen van Wilmots''

Rode Duivel is geduldig: ''Ik heb geen uitleg gevraagd of gekregen van Wilmots''

24-06-2016 21:49

Divock Origi moet op het EK voorlopig genoegen nemen met een reserverol. De aanvaller stond vrijdag tijdens de persconferentie wel in de schijnwerpers. Hij beantwoordde daar vragen over zijn plaats op de bank en de concurrentie.

Origi kwam tegen Zweden pas tien seconden voor tijd in het veld voor Eden Hazard, terwijl Yannick Ferrera Carrasco een tegenvallende match speelde op de rechteflank. Marc Wilmots bracht echter Dries Mertens in diens plaats. ''Of ik verrast was dat Mertens erop mocht voor Carrasco? In het voetbal zijn er altijd verrassingen. Ik stel me daar geen vragen bij.''

De 21-jarige Origi vroeg geen uitleg aan de bondscoach en kreeg die ook niet van Wilmots. ''Uiteindelijk maakt trainer de keuze. Heb dit al meermaals meegemaakt in mijn carrière. Het is aan mij om geduldig te blijven.'' Hij respecteert dan ook de keuze van Wilmots. ''Want hij doet het voor de groep, en we hebben gewonnen'', zo deelde hij mee aan de aanwezige pers.

De journalisten stelden ook vragen over zijn concurrent Ferrera Carrasco. Origi bleef op de vlakte. ''Ik denk dat hij nog kan groeien in het toernooi. Ik vind dat hij een mooi toernooi speelt en dat hij zijn werk goed doet."