Nederlandse aanwinst is ambitieus: ''Samen met Beerschot-Wilrijk doorgroeien''

Nederlandse aanwinst is ambitieus: ''Samen met Beerschot-Wilrijk doorgroeien''

24-06-2016 21:15

Arjan Swinkels tekende vrijdag een contract voor twee jaar bij KFCO Beerschot-Wilrijk. De Nederlandse verdediger speelde eerder voor Lierse en begint daarmee aan zijn tweede periode in België. De keuze voor de club uit de Super Amateur Liga was snel gemaakt.

De 31-jarige Swinkels, die gratis overkomt van het Nederlandse Roda JC, verklaart op de officiële website zijn keuze. ''Omdat de club enorm snel op de bal speelde, met duidelijke voorstellen op de proppen kwam en ambitie uitstraalt. Zo eenvoudig is het eigenlijk. Ook emotioneel zat het meteen goed. Oké, ik voetbalde vorig seizoen weliswaar in de Nederlandse eredivisie, en laat het hier dan misschien "maar" het derde niveau in België zijn, ik wil samen met Beerschot Wilrijk doorgroeien naar een hoger niveau.''

Swinkels kent de club nog uit zijn periode bij Lierse SK, waar hij van 2012 tot 2015 speelde. ''In het Olympisch Stadion heerste er altijd wel een leuke sfeer, zaten er steeds veel mensen op de tribune en proefde je het enthousiasme.'' Ook na zijn vertrek uit België is hij Beerschot-Wilrijk blijven volgen.

''Zo ben ik altijd contact blijven houden met onder anderen Hernan Losada, met wie ik op het Lisp nog samenspeelde... en met Bram Verbist natuurlijk, een échte Beerschotter, die bij Roda JC in Kerkrade altijd maar over 'zijn club' begon en er nooit uitgepraat over geraakte. Zijn passie voor Beerschot proef ik ook hier. Oh ja, ook met Martijn Monteyne heb ik het afgelopen anderhalve seizoen nog samengespeeld en getraind. Nog iemand met een Beerschot-verleden'', luidde de reactie van de nieuwste aanwinst.