''Er wordt gezwaaid met het woord 'tactiek', maar geef mij dan argumenten''

''Er wordt gezwaaid met het woord 'tactiek', maar geef mij dan argumenten''

24-06-2016 20:41

Bondscoach Marc Wilmots kreeg met name na de openingsmatch, die met 2-0 van Italië werd verloren, veel negatieve aandacht van de media. In een openhartig interview met Sporza sprak Wilmots vrijdag onder andere over het omgaan met de kritiek en de druk.

Wilmots reageerde eerst op de berichtgeving van de aanwezige pers. "Het is een toernooi met veel media-aandacht. Journalisten hebben de moeilijke opdracht om elke keer iets te vinden, maar we moeten niet overdrijven over hoeveel druk we voelen. We hebben nog rust genoeg."

Er werden vooral kanttekeningen geplaatst bij de tactische keuzes van Wilmots. Na de match tegen Italië begreep hij dat, maar de bondscoach mist echter argumenten. "Je mag een match analyseren, maar dan moet je me wel zeggen welke tactische fouten ik maak. Er wordt gezwaaid met het woord 'tactiek', maar geef mij dan argumenten. Want die hoor ik niet'', aldus Wilmots. "Eén persoon heeft het echt persoonlijk gemaakt, die wil mij afmaken. Maar goed, daar moeten we niet veel aandacht aan geven, het leven gaat voort."

De kritiek in het algemeen raakt hem echter niet. "Nee, ik ga door. Maar voor mijn familie is het wel erg.'' Bij de RTBF voegde hij er nog aan toe: "Beseffen ze soms wel waarmee ze bezig zijn? Een van mijn kinderen moet een kalmeermiddel nemen."