Spaans international gevraagd naar Brexit: 'Een dans die ze doen in de NBA'

Spaans international gevraagd naar Brexit: 'Een dans die ze doen in de NBA'

24-06-2016 18:19

Het feit dat de Britten hebben gekozen voor een vertrek uit de Europese Unie, is nog niet bij alle spelers op het EK in Frankrijk doorgedrongen. De Spaanse aanvaller Nolito kreeg vrijdag van een Spaans radiostation de vraag of hij wist wat het begrip Brexit betekent.

Nolito waagde dapper een poging, maar sloeg de bal helemaal mis. "Ik denk dat het een dans is. Maar misschien heb ik het verkeerd", zei de aanvaller van Celta de Vigo volgens FOX Sports. "Een dans die ze doen in de NBA." Nolito wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Manchester City, maar hij heeft zich duidelijk nog niet verdiept in het land van zijn mogelijke nieuwe broodheer.

Ook Jermaine Pennant ging lelijk in de fout, maar de oud-speler van Arsenal en Liverpool claimt zelf dat het om een grap ging. 'Wat gebeurt er met het EK 2018, nu we niet meer bij Europa horen', schreef de rechtshalf op Twitter. Nadat hij er fijntjes op werd gewezen dat Engeland nog altijd deel uit maakt van Europa, verwijderde Pennant het bericht en plaatste een reeks andere tweets waarin hij benadrukt dat het een grap was.